Musikere skriver værk til Eliaskirken

VINTERJAZZ. På fredag lyder startskuddet til dette års Vinterjazz-festival’s tre uger med masser af musik. Blandt andet i Eliaskirken på Vesterbros Torv, hvor der næste onsdag opføres et værk, der er skrevet specielt til Eliaskirkens kirkerum.

Af Christian M. Olsen

cmo@minby.dk

MUSIK: I de næste tre uger jazzer hele landet i den store Vinterjazz-festival, der bare vokser sig større og større. Hele 150 spillesteder er med – også en del på Vesterbro.

Blandt andet Eliaskirken, hvor et ganske særligt arrangement finder sted onsdag 7. januar kl. 20. Her opføres ’Transcenders’, som er titlen på et nyt værk, Anders Vestergaard og Lars Bech Pilgaard – også kendt som Laser Nun – har skrevet specielt til kirkerummet i Eliaskirken.

»Det bliver et værk af ikke-religiøs, men ceremoniel og spirituel karakter og en i særdeleshed fysisk koncertoplevelse hvor hele kirkerummet udsættes for stærk resonans og dermed forandres,« lyder det om værket.

Værket komponeres for trommer, guitar og elektronik som sendes ud i forskellige feedbackzoner bestående af guitarforstærkere, højttalere og mikrofoner, som bliver placeret rundt i rummet, og som hver især kommer til at have sin egen klanglige karakter

Samme aften kan du høre den herboende 38-årige estiske komponist, saxofonist og orkesterleder Maria Faust, der allerede sat bemærkelsesværdige musikalske spor, som har sendt hende og hendes bands på rejser til koncertsale og musikfestivaler i store dele af verden.

Vinterjazz 2018. 2.-25. februar. Se programmet på jazz.dk. Maria Faust Machina + Laser Nun. Eliaskirken. Onsdag 7. februar kl. 20. Billetter på jazz.dk

- læs flere artikler > artikel oversigt...